Aort içinde pompalanan kanın basıncı sebebiyle, aort duvarının zayıflayan kısmında bir balon gibi genişleme meydana gelmektedir.
Üstelik, Stena'nın her iki ucunda tantalumdan yapılmış radyoopak işaretçiler bulunuyor, bu da cerrahların stentin doğru bir şekilde yerleştirilmesini kolaylaştırıyor.
The incidence of deep venous thrombosis just after endovascular stent-graft procedure of abdominal aortic aneurysms
Stent, aort duvarının düzgün bir şekilde şekillenmesine propertyımcı olur ve anevrizmanın stabilize olmasını sağlar.
Bu konuda yapılacak olan ameliyatlar sırasında sorunlu olan arterin bulunduğu karın kısmı açılır. Hastanın anevrizma bölgesinin üst ve alt kısmı bağlanarak sorunlu bölüm çıkarılır ve yerine greft ismi verilen sentetik bir damar takılır.
Aortanın tüm anevrizmalarında olduğu gibi torakal aort anevrizmasında da tedavi kararı sadece damar çapına bakılarak yapılmaz. Anevrizmanın kontrollerde büyüme hızı, yakınma oluşturması, yırtılması gibi sorunlarda genişliğe bakılmaksızın tedavi gerekebilir.
Bu nedenle, genetik yatkınlığın yanı sıra sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek de kalp krizi riskini azaltmada büyük önem taşır.
The standard administration of abdominal aortic aneurysm (AAA) is surgical, with graft replacement while in the aneurysmatic section. The therapy of AAA with endoluminal stent-graft prostheses Detaylı Bilgi Burada is obtaining raising consideration as a substitute method to abdominal surgery.
Aort anevrizması tedavisinde stent kullanımı, aort damarının genişlemesini ve zayıflamasını engellemek, kan damarlarının açık kalmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilir. İşte bu nedenlerle aort damarına stent takılma yöntemi tercih edilir:
En önemli avantajları; kolay olması, kısa sürmesi ve yatış süresinin az olmasıdır. Tedavinin her hasta için uygun olmadığı; yalnızca anatomik yapısı uygun olan hastalarda tercih edilebileceği unutulmamalıdır.
Aort anevrizması, aort damarının belirli bir bölgesindeki duvarının zayıflaması sonucu oluşan anormal bir genişlemedir. Bu durum, aortun normal fonksiyonunu etkileyebilir ve ciddi komplikasyonlara yol açabilir.
Hastanın arkus aortası, beyne ve kola giden damarları cerrahi olarak ortaya çıkarılarak hazırlanır.
Röntgen ışınlarına maruz kalma: Balonlu anjiyo işlemi sırasında röntgen görüntüleme kullanılır ve bu da hastanın bir miktar radyasyona maruz kalmasına neden olabilir.
Bu yöntemler, tıkanıklığın fonksiyonel ciddiyetini değerlendirerek invaziv işlem yapılması gereken durumları belirler. Bu sayede gereksiz invaziv işlemlerden kaçınılabilir ve hasta konforu artırılabilir.